Logotyp för 50 SEK? Nej jag skojar inte

Om du är som jag när det gäller grafisk design och formgivning så kan du grundläggande redigering i Photoshop eller Paint! Du kan då bara designa enkla logotyper (logga).

Det gör inget! Det är inte meningen att du skall vara bra på allt. Själv är jag utvecklare i grunden men har bland annat intresse för fotografering (jag har min mobilkamera än så länge men vill lära mig!), design och teknik. 

Jag gillar allt som är stilrent och minimalistiskt. Ibland när jag besöker vissa hemsidor som har animationer och saker som flyger från höger till vänster så känns det nästan som att man börjar få huvudvärk.

Det finns begränsat antal timmar per dygn och förutom att jobba behöver vi tänka på annat och göra annat. Dessutom är det rent skadligt att bara jobba.

Varför inte låta någon annan som faktiskt är bra på att designa grafik, göra jobbet? Speciellt om det kostar lika mycket som att parkera två timmar på stan?

Din hemsida eller blogg behöver en bra logotyp. Speciellt om du vill skapa ett brand med en grafisk profil! 

Många webbyråer och andra bolag tar betalt, vad jag anser är helt galna belopp för logotyper. Tycker allt övertänks och i många fall blir man missnöjd. Även efter flera revisioner. 

I mina fem sista webbprojekt har jag betalat cirka 50 SEK per logotypdesign. Jag har varit helnöjd med alla fem. Beställer även loggor för mina webbsidor som används i syfte att sökmotoroptimera mina riktiga hemsidor.

Inlägget innehåller affiliatelänkar till tjänster som jag har använt under flera år tillbaka.

Detta är speciellt bra i början av ett projekt då du kanske har en begränsad budget. Du vill inte lägga ut för mycket pengar.​

Det gäller inte bara loggor utan jag beställer även så kallad infografik, reklambilder och annat.

Fiverr kan du beställa logotyper, grafik och allt möjligt för... ja du gissade rätt 50SEK!

Men välj rätt säljare!

Jag har samlat på mig en lista med bra säljare under åren. Se nedan för några exempel på vad de har producerat i form av grafisk design för mina projekt.

Infografik till en ehandelsplats

Följande infografik beställde jag till en e-handelsplats från följande säljare. Det var inget som var tänkt att användas på e-handelsplatsen. Tanken var att sprida infografiken till olika grafiksidor och genom detta få länkar tillbaka till shoppingsidan! 🙂 Det tog 5 minuter att formulera projektet och resultatet blev:

exempel på infografik

Inte dåligt för en femtiolapp!

Logotyp för buffert (SEO) webbsida/blogg

Följande logotyp beställde jag till en enklare blogg från följande säljare på Fiverr. Detta är en signatur logo. När det gäller enklare projekt gör jag som så att jag först designar bloggen eller hemsidan sen ber jag säljaren/designern att ta fram en logga som passar:

Exempel på logotyp med text

Logotypen nedan är designad av samma säljare till en annan kunds e-handelsajt:

Lila och curkulär logga för ehandelssajt

Du kommer få flera förslag av designern där du kan välja den loggan du tycker är bäst. Nedanstående projekt var ett testprojekt där jag fick leverans inom 24 timmar.

Tre olika val vid beställning

Lämna gärna kommentarer eller frågor